The Daily Click ::. Forums ::. Klik Coding Help ::. TGF keeps getting a bug but I don't know why.
 

Post Reply  Post Oekaki 
 

Posted By Message

JackNtheBox



Registered
  21/05/2003
Points
  143
22nd July, 2003 at 15:44:12 -

I've been using TGF for a few years now. In the game I'm creating now, everything works fine until level 2. All the levels are composed of 2 vertically scrolling screens. The next frame after part 1 of level 2 loads but immediately causes a bug. I have sifted through the two frames over and over again, but I can't find it. I reduced the number of active objects in them but no dice. I also tried having the game go to a different frame after completing part 1 of level 2, but it also forces an error...so I believe it has something to do with part 1 of level 2. I don't understand what is causing the problem. Does anyone have any ideas or objects I should double check because I really want to finish this game. thanx.


 
pretend it's cereal and play with it

AndyUK

Mascot Maniac

Registered
  01/08/2002
Points
  14456

Game of the Week WinnerSecond GOTW AwardHas Donated, Thank You!VIP Member
22nd July, 2003 at 20:08:08 -

sometimes its just tgf and can't be helped
my game tops the pig 2 almost always crashes during level 4 on my pc and many others'

 
.

Assault Andy

Administrator
I make other people create vaporware

Registered
  29/07/2002
Points
  5686

Game of the Week WinnerVIP Member360 OwnerGOTM JUNE - 2009 - WINNER!GOTM FEB - 2010 - WINNER!	I donated an open source project
23rd July, 2003 at 01:46:45 -

Sometimes clickproducts just stuff up due to bad code or bad objects. Try deleting the code you entered last, then run and see if it crashes. If it doesn't you know it that code. Try writing it a differant way.

-Andy

 
Creator of Faerie Solitaire:
http://www.create-games.com/download.asp?id=7792
Also creator of ZDay20 and Dungeon Dash.
http://www.Jigxor.com
http://twitter.com/JigxorAndy

JackNtheBox



Registered
  21/05/2003
Points
  143
25th July, 2003 at 08:39:50 -

Everything's working fine now. I knew it was a programming error but I couldn't find it at first. After browsing the Event Editor multiple times I found a few errors. The major error was copying an event w/out erasing its contents when using the event for a similar action. I had copied an event where colliding w/ an enemy arrow causes damage when invisible barrier field is not visible and destroy the arrow. However, I copied this event and forgot to erase the destroy arrow effect. In short, all copied commands using the above line were trying to destroy the arrow when it wasn't on screen at all. No wonder TGF was bitching and sputtering. I thought this might help anyone that may make the same simple mistake.

 
pretend it's cereal and play with it
   

Post Reply



 



Advertisement

Worth A Click