The Daily Click ::. Forums ::. Klik Coding Help ::. Strange slow down issue!
 

Post Reply  Post Oekaki 
 

Posted By Message

Windybeard Games



Registered
  14/04/2005
Points
  219

You've Been Circy'd!VIP MemberCandy Cane
11th June, 2010 at 12:25:52 -

I got a really strange issue that i cant seem to get my head around.
Whats happening is when i boot up the game for the first time after turning on my computer the frame rate drops really badly for about 15 seconds then its fine, then if i boot it up again everytime its fine.
This happens every time i turn off my computer.
The debugger is saying 100 actives and 12MB so thats not bad, ive been through the code but still it makes no sense to me.

Anyone seen this before?

 
n/a

Windybeard Games



Registered
  14/04/2005
Points
  219

You've Been Circy'd!VIP MemberCandy Cane
11th June, 2010 at 20:33:10 -

I still cant figure it out, anyone ever seen this before? or have any idea what it could be?

 
n/a

nick_peoples



Registered
  10/12/2009
Points
  173

I am an April Fool
11th June, 2010 at 20:47:59 -

ive never had this problem

 
n/a

OMC

What a goofball

Registered
  21/05/2007
Points
  3539

KlikCast Musician! Guy with a HatSomewhat CrazyARGH SignLikes TDCHas Donated, Thank You!Retired Admin
11th June, 2010 at 21:15:18 -

Are you using any extensions in this application?

 

  		
  		

Windybeard Games



Registered
  14/04/2005
Points
  219

You've Been Circy'd!VIP MemberCandy Cane
11th June, 2010 at 22:01:52 -

im using controlX and joypad object extensions. other than that nothing. Its very strange. maybe its just my computer!

 
n/a

Rob Rule

Rusten Crating

Registered
  22/12/2007
Points
  532
11th June, 2010 at 22:44:05 -

Nah, it's not your computer, it's the joypad extension. I've made a pretty basic temporary fix before: an app containing the object that opens and closes immediately before the main app opens. Bit messy, though.

Edited by Rob Rule

 
It'll all blow over.

Windybeard Games



Registered
  14/04/2005
Points
  219

You've Been Circy'd!VIP MemberCandy Cane
12th June, 2010 at 15:33:27 -

So its the joypad extension. How comes ive never seen this issue with any finished game before. Have i done somthing wrong in my coding? and if so do you know what causes it?
Any other ideas on how to fix this issue?

I suppose if i cant find a fix i could mask it by having a few splash screens at the beggining of the game that last until it stops slowing down which at the moment is about 12 seconds.

Edited by Windybeard Games

 
n/a
   

Post Reply



 



Advertisement

Worth A Click